Ajudem al programari lliure a guanyar el Príncep d’Astúries!

Aquesta setmana hem rebut la proposta d’unir-nos a la candidatura per tal que les Comunitats Internacionals de Programari Lliure siguin premiades amb el Premi Príncep d’Astúries 2011, en la modalitat de Cooperació Internacional.

Pels que no ho sapigueu, la Comunitat Internacional del Programari Lliure és el conjunt de persones i institucions d’arreu del món que contribueixen al programari lliure mitjançant un model col.laboratiu i obert basat en la llibertat, la compartició del coneixement, la col.laboració, la meritocràcia i el respecte als drets de autor, amb accions com el desenvolupament, divulgació, promoció, documentació, proves, organització, suport i comercialització del programari lliure. El programari lliure ha permès la generalització del coneixement i l’accés a la tecnologia a nivell mundial, eliminant barreres econòmiques, socials, culturals, idiomàtiques i geogràfiques.

Jo, de la mateixa manera que l’equip d’eyeOS i per raons òbvies, estic convençut que aquesta candidatura és mereixedora d’aquest reconeixement, i us vull demanar suport per, d’aquesta manera, afrontar de manera conjunta aquest enorme repte. Abans del 18 de març lliurarem a la Fundació Príncep d’Astúries un dossier que inclourà la descripció de la candidatura, mèrits acreditats, adhesions electròniques i rubricades, així com l’informe final de mèrits.

Què pots fer? Tens dues opcions:

* Emplenar una Adhesió Electrònica amb les dades que figuren a la web: http://www.cenatic.es/swlppa A l’esquerra hi ha un formulari. Omple’l i aporta els teus comentaris sobre la raó per la que aquesta candidatura hauria de rebre el Premi.

* Emplena una Adhesió Firmada mitjançant un document, que apareix a la mateixa web (pots modificar el que creguis oportú) i envia’l per correu postal a l’adreça indicada al propi document, o bé pots enviar l’adhesió rubricada signada electrònicament per mail, fent servir, per exemple el DNI electrònic.

Aquesta és una excel·lent oportunitat per mostrar a la societat l’existència d’un sector associat al programari lliure format per desenvolupadors, empreses, investigadors, universitats, divulgadors, gestors de comunitat, traductors … i tot un conjunt de persones i institucions associades al programari lliure capaços de col.laborar i treballar de forma unida per una forma diferent de construir programari, per un futur tecnològic millor per a tots.

Entre tots, mica en mica, podem canviar les coses!